kontorstol baekkenbund

Smerter i ryggen kan forebygges ved bevægelse og aktivitet

Tips og tricks mod smerter i ryggen

Smerter i ryggen, stiv ryg eller “bare” en tendens – her kan du få mere information: I denne artikel får du råd til hvordan du nogle gange ville kunne undgå ondt i ryggen. Denne tekst er ikke en akademisk eller videnskabeligt funderet artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug ikke artiklen som en evidens artikel, men som tips og tricks du eventuelt kan bruge i dit daglige liv!

Rygsmerter nej tak – her er der tips

Følgende kan være en god ide at gøre ved ondt i ryggen:

  1. Bevæg dig mere normalt når du har fri
  2. Bevæg dig mere på dit arbejde – for personer med stillesiddende arbejde på kontor så kan hæve sænkeborde være en utrolig stor hjælp til at bevæge sig mere (hvis du vil vide mere om hævesænkebord kan du se mere her i den store guide til hæve sænkeborde)
  3. Træn din ryg – læs mere om træning af ryg her hos Gigtforeningen
  4. Styrk dine mavemuskler – det kan du læse blandt andet læse om her hos Aktiv Træning
  5. Træn din bækkenbund – Det kan du blandt andet gøre med her
  6. Undgå forkerte løft – Det kan du finde yderligere info om her hos BFA
  7. Lav muskelpumpeøvelser
  8. Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og Guiden til ergonomiske kontorstole

En stiv ryg – så er det nu du skal igang

En af de første tegn på at du er ved at udvikle rygsmerter er en stiv ryg. Det er et meget kraftigt tegn, hvis du begynder at få stiv ryg. Hvis du håndterer situationen ordentligt og laver øvelserne på den her side. På den måde vil du kunne forebygge dig ud af rygsmerter!
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Man kan ikke være for sikker når det kommer til ens helbred! De her fagpersoner har en uddannelse i at hjælpe dig med din ryg og andre smerter i kroppen!

Vi anbefaler i øvrigt du også tager et kig på følgende sider:

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>