Er du høj nok? Find gennemsnitshøjden i Danmark

Gennemsnitshøjden i Danmark er 181,4 centimeter for mænd og 167,2 centimeter for kvinder. Gennemsnitshøjden i Danmark er derfor stor på verdensplan. Hvis du afviger, selv ret mærkbart, fra gennemsnitshøjden i Danmark, behøver det dog ikke nødvendigvis at have nogen sundhedsmæssig konsekvens.

Højde er nemlig bestemt af en hel række faktorer. En stor faktor i, hvor høj du bliver er for eksempel genetik. Er dine forældre lave, er der også god chance for, at du selv bliver lavere end gennemsnittet.

Derudover kan kost også have en stor indvirkning. Du skal trodsalt have næring at gro af. Det er derfor, vi, generelt som race, bliver højere, ligesom det kan tilskrives kost, at mange indbyggere i tredjeverdenslande er lavere end gennemsnitshøjden i Danmark. Hvis du synes den slags er spændende, findes der masser af tal og rapporter på den slags, du kan udskrive og læse. Har du brug for en guide til at udskrive fra iPad, er det også muligt.

Hvis du er markant lavere end dine forældre, kan det altså skyldes noget så centralt for din sundhed som din kost, men medmindre du stadig er i voksealderen, er det ikke meget at gøre ved det nu.

Problemer med højden

Hvis det at deviere fra gennemsnitshøjden i Danmark endelig skulle hævdes at have sundhedsmæssige konsekvenser, ville det nemlig mest gøre sig gældende i den retning. Ekstrem højde blandt teenagere i voksealderen kan nemlig tilskrives en hormonfejl, som kan gøres noget ved, og det bør tages alvorligt.

Det at være markant højere end gennemsnittet i Danmark kan nemlig have langt større konsekvenser end færre blikke på datingmarkedet. Er du meget højere end hvad biler, dørkarme og lignende er designet til, kan du ende med en krumrygget stilling, der er svær at komme af med igen. Så længe du er i nærheden af gennemsnitshøjden i Danmark, er der dog ingen grund til bekymring.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>