Borderline – en lidelse der mødes med stigmatisering

Det er svært at have borderline, da man ofte bliver mødt med forforståelser omkring sygdommen af folk omkring en. F.eks. kan det have betydning, når man skal have børn, da borderline diagnosen kan betyde, at man har svært ved at håndtere børn. Det betyder ikke nødvendigvis, at man ikke kan have sine børn, men mange oplever, at man bliver set efter med en lup. Hvis du har borderline, kender du sikkert de holdninger, folk der er udenforstående har. Hvis du går rundt med borderline, kan du bære på meget indre smerte, som du heldigvis kan få hjælp til.

En person med diagnosen kan ikke bare tage sig sammen

Når man har diagnosen, har man ofte haft en svær opvækst, der gør, at man reagerer på andre måder, end man ellers ville gøre. Som voksen vil man blive mødt af mennesker der tænker, at man bare skal tage sig sammen. Det kan man desværre ikke, når man har borderline. Diagnosen medfører meget indre lidelse med oprindelse i opvækstvilkårene ofte af voldelig eller seksuel karakter. Personer med borderline vil have svært ved at skelne mellem gode oplevelser og oplevelser, der vækker ubehag. Man kan have en stor tendens til f.eks. at vælge andre fra, før de vælger en fra. Dette er en beskyttelse mod at blive svigtet igen.

Borderline er ikke en permanent tilstand

Borderline er en svær diagnose, der ofte medfører, at man bliver mødt af stigmatiserende holdninger fra andre. Sygdommen kan heldigvis afhjælpes. Det er ikke en permanent tilstand. Borderline er ofte pinefuld, men der er mulighed for lindring og behandling. Gennem længerevarende psykoterapeutiske forløb, kan dig med borderline blive hjulpet tilbage til et bedre liv med flere muligheder. Det kan give dig et fornyet håb om, at du får det liv, du drømmer om.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>